Kahvaltılık Zahter


İlk lokmada müdavimi olacağınız, bizim kahvaltı soframızın vazgeçilmezi, zeytinyağının en güzel dostu: Zahter...Kendi ölçülerim ve denemelerimle  oluşturduğum bir tarif arkadaşlar.. Taze baharatları temin edip kesinlikle denemenizi öneririm 👌

✍Verdiğim ölçüleri uygulayıp,üzerine baharatlarda ölçü değişimi yapabilir,kendi damak tadınıza göre  ölçünüzü oluşturabilirsiniz..
Malzemeler
1 kahve fincanı susam
1 kahve fincanından biraz eksik leblebi tozu(leblebiyi kırarakta kullanabilirsiniz)
2 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 
1.5 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı toz kişniş 
1 tatlı kaşığı pul biber
1tatlı kaşığı kuru fesleğen 
1 yemek kaşığı toz zerdeçal
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
Tuz

Nasıl Yaptım 
Genişçe bir kasede bütün malzemeleri karıştır hepsi bu kadar.. Ekmeği önce zeytinyağına sonra zahtere bulayarak tüketebilirsiniz.
✍Cam kavanozda uzun süre saklayabilirsiniz .Sarımsak tozu için sarımsağı dilimleyip fırında kurutuyorum,  havanda döverek toz haline getiriyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder