İlk lokmada müdavimi olacağınız, bizim kahvaltı soframızın vazgeçilmezi, zeytinyağının en güzel dostu: Zahter...Kendi ölçülerim ve denemelerimle oluşturduğum bir tarif arkadaşlar.. Taze baharatları temin edip kesinlikle denemenizi öneririm 👌
✍Verdiğim ölçüleri uygulayıp,üzerine baharatlarda ölçü değişimi yapabilir,kendi damak tadınıza göre ölçünüzü oluşturabilirsiniz..
Malzemeler
1 kahve fincanı susam
1 kahve fincanından biraz eksik leblebi tozu(leblebiyi kırarakta kullanabilirsiniz)
2 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1.5 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı toz kişniş
1 tatlı kaşığı pul biber
1tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 yemek kaşığı toz zerdeçal
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
Tuz
Nasıl Yaptım
Genişçe bir kasede bütün malzemeleri karıştır hepsi bu kadar.. Ekmeği önce zeytinyağına sonra zahtere bulayarak tüketebilirsiniz.
✍Cam kavanozda uzun süre saklayabilirsiniz .Sarımsak tozu için sarımsağı dilimleyip fırında kurutuyorum, havanda döverek toz haline getiriyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder