Hünkarbeğendi





Hünkarbeğendi misafir sofralarının damak çatlatan ,en güzel yemeklerinden biri, hazırlayanı hiç üzmez, mahçup etmez👌bu lezzet arkadaşlar,bu yüzden bir kere şans verip deneyin derim.
✍ Ben et sosunu,orjinal tarifinden farklı hazırlıyorum,domates soğan, sarımsak kullanmıyorum,siz  arzu ederseniz ekleyebilirsiniz.(ama verdiğim tarifle kesinlikle daha hafif ve lezzetli oluyor)
✍Yine arzu ederseniz tavuk eti kullanarak da hazırlayabilirsiniz.

🍆🍆🍆Malzemeler
Beğendisi İçin 
5 tane közlenmiş patlıcan 
1 yemek kaşığı tereyağı 
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri (arzu eden kullanabilir)
Zeytinyağı 
Tuz
1çay kaşığı karabiber

🥩🍗🥩🍗Et için
250 gr kuşbaşı et
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber 
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı kekik
Tuz
Zeytinyağı

🥣🥣Nasıl Yaptım 
*Öncelikle eti basınçlı bir tencerede yumuşayana kadar pişirdim.
*Tavaya çok az zeytinyağı ve tereyağı ekleyip pişen etleri 5 dk soteledim.Üzerine baharatlarını ve tuzunu ekledim.2 dk kadar soteleme işlemine devam edip ocaktan aldım.
*Daha sonra közlenmiş patlıcanları küçük küçük doğradım.Yarım su bardağı süt ekleyip 10 dk dinlendirdim.
*Geniş bir tavaya  tereyağı ve zeytinyağı ekleyip, 2 yemek kaşığı unu kokusu çıkana kadar kavurdum.
*Üzerine yavaş yavaş 1 su bardağı süt ekleyip bir yandan sürekli karıştırdım. Karabiber ve tuzunu da atıp,patlıcanları sosun içine ekledim. 
*2 dk kadar yine sürekli karıştırarak sosu patlıcanlara yedirdim,sonra rendelenmiş 
kaşar peynirini de ekleyip ocaktan aldım.
*Beğendiyi servis tabağına alıp, üzerine hazırlamış olduğum et harcını döküp servise hazır hale getirdim.
 Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun 👋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder