Acılı ezmeyi sevmeyen yoktur..Domatesin en lezzetli olduğu
şu günlerde denemenizi tavsiye ederim.İçeriğini damak
tadınıza göre şekillendirebilirsiniz.
Malzemeler
1 tane orta boy kuru soğan
3 tane domates
2 tane yeşil biber
2 tane kırmızı biber
2 diş sarımsak
Maydanoz
Taze Nane
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
Yapılışı
Soğan ve sarımsak temizlenip rondodan geçirilir.(suyu sıkılır)
Domatesin kabukları soyulur,çekirdekleri alınıp, robottan geçirilir.(fazla sulu olmaması için çekirdeklerini
almanızı tavsiye ederim)
Üzerine temizlenmiş biber, bir tutam taze nane, 1 yemek kaşığı biber salçası, domates
salçası,baharatları,ekşisi ve yağı ilave edilip tekrar rondodan geçirilir.
En son ince kıyılmış maydanoz eklenerek karıştırılır.
Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapılır.AFİYET OLSUN..
çok severim bunu kahvaltılık hazırlayıp koyayım dolaba bir ara..
YanıtlaSilTeşekkürler..
SilBunu garnitür olarak bile tüketen bir aileyiz :) Kışlık olarak da hazırlıyoruz.Elinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler..
Sil