Baharın en güzel meyvelerinden biri karadut, etkili
antioksidanlar içerdiği için bol bol tüketmenizi öneririm.
Karadut özellikle cilt için çok faydalı,tatlı tarifinin yanı sıra
cilt için uyguladığım bir maske tarifi paylaşmak istiyorum
sizlerle..Karadutu aldınız ama tüketemediniz,
ziyan etmeyin bir kaşık balla, bir avuç karadutu ezip
yüzünüze ve boyun bölgenize masaj yaparak uygulayın, 15
dakika kadar bekletin, cildinizin ihtiyacı olan besinleri
karşılamasına yardımcı olacak,cildinizin nemlenmesini
sağlayacaktır.Muhallebiye gelince çok hafif ve lezzetli oluyor
arzu ederseniz ara kat olarak rondodan geçirilmiş bisküvi
kullanabilir.
Malzemeler
1 lt süt
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 kutu süt kreması 200 ml
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Karadut Peltesi İçin
250 gr karadut
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
Yapılışı
Tencereye muhallebi için süt,süt kreması, toz şeker, nişasta, hindistan cevizi, un ve vanilya eklenip
iyice çırpılır.
Orta ateşte sürekli karıştırılarak kıvam alıp kaynayana kadar pişirilir.
Muhallebi kuplara paylaştırılarak soğumaya bırakılır.
Sosu için karadut yıkanıp süzdürülür.
Rondodan geçirilip püre haline getirilir.
Sos tenceresine 1 su bardağı su, 2 yemek kaşığı nişasta, toz şeker, ve püre haline getirilen karadut
eklenip orta ateşte pişirilir. (şeker oranınını ayarlayabilirsiniz )
Pişirilen Sos süzgeçten geçirilip çekirdeklerinden arındırılır.
Hazırlanan sos muhallebinin üzerine eşit oranda paylaştırılıp soğuk olarak servis yapılır.AFİYET OLSUN..
çok iştah açıcı duruyor ellerinize bsağlık
YanıtlaSilTeşekkürler
Silgörünüm ve sunum harika olmuş..
YanıtlaSilTeşekkürler
SilKaradut muhallebisi çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSil