Pekmeze batırılmış bol susamlı simit tadında çıtır çıtır nefis
bir poğaça tarifi..Daha önce tereyağ kullanarak defalarca
yaptığım tarifi bu sefer sıvıyağ kullanarak yaptım.Buda çok
lezzetli oldu.Farklı bir poğaça tarifi denemek isterseniz
öneririm.
Malzemeler
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ yada eritilmiş tereyağ
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz
Aldığı kadar un (4 su bardağına yakın)
Üzeri İçin
2 yemek kaşığı pekmez
1 çay bardağı su
Susam (hafif kavrulmuş)
İç Harcı İçin
Rendelenmiş kaşar peyniri yada böreklik peynir
Yapılışı
Küçük bir tencere yada cezvede ılık süt, şeker ve maya karıştırılır, ağzı kapatılıp
mayanın kabarması sağlanır.
Yoğurma kabına sıvı yağ tuz, hazırlanan maya ve un eklenip (kontrollü şekilde) yumuşak
bir kıvamda hamur elde edilir.
Yoğurulan hamur mayalanana kadar sıcak bir ortamda üstü kapalı şekilde bekletilir.
Hamur mayalanırken susam tavada hafif kokusu çıkana kadar kavrulur.
Pekmez geniş bir kasede su ile açılır.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparılıp açılır.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparılıp açılır.
İç harcı koyulup kapatılır, pekmezli suya batırılıp susama bulanır.
Yağlı kağıt serili fırın kabına kapatılan tarafı alta gelecek
şekilde sıralanır.
şekilde sıralanır.
180 dereceli ısıtılmış fırında pişirilir.AFİYET OLSUN..
Hep aklımda olan ama yapıp denemenin kısmet olmadığı bir tarif elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler
Siltam kahvaltılık elinize sağlık..
YanıtlaSilÇıtır çıtır nefis. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkürler
SilKıyır kıyır Nasıl da güzel olmuşlardır:) ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim
SilÇok güzel görünüyorlar, ellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler
SilÇok güzel görünüyor, hemen deneyeceğim.
YanıtlaSilOy oy oy bu poğaça içime oturdu vallahi de yapıyorum yarın...elinize sağlık mükemmel ötesi
YanıtlaSilTeşekkürler tavsiye ederim
SilBu güzel görüntüyü görüpte denememek olmaz.Hemen not ettim tarifi ;)
YanıtlaSilTeşekkürler tavsiye ederim
Silelline sağlık
YanıtlaSil