MOR LAHANA TURŞUSU (LOKANTA USULÜ)
Gönderen
Sofradabuluşalım
Mor lahana turşusu restaurantlar da özelikle et lokantalarında sıkça salataların üzerinde yada
meze olarak karşımıza çıkar. Lokanta usulü mor lahana turşusunun, lezzetini evde yakalamanız için
sadece tarifi uygulamanız yeterli sizde evinizde kolayca yapabilirsiniz.
Malzemeler
1 tane mor lahana
Mor Lahananın yarısı kadar beyaz lahana
1 yemek kaşığı limon tuzu
1 çay bardağı sirke
2 yemek kaşığı toz şeker
Turşuluk tuz
1 su bardağı su
Yapılışı
Mor lahana ve beyaz lahana ince ince kıyılır.
Limon tuzu 1 bardak suda eritilir.
İnce kıyılmış lahanalar geniş bir kaba alınıp üzerine tuz,sirke, toz şeker ve suda eritilmiş limon tuzu
eklenip ovulur.
Ağzı kapalı şekilde 3 saat kadar bekletilir.
3 saat sonunda hemen tüketebilir yada cam kavanoza iyice basarak buzdolabında saklayabilirsiniz..
Servis yapmadan önce üzerine zeytin yağ dökülür.
Sirkeli olarak kavanozda bekletip kullanıyorum bende aynen. Acayip leziz oluyor 💕
YanıtlaSilkesinlikle
SilMor lahanayı çok severim ama turşusunu hiç yemedim.Beyaz lahana ile sınırlı kaldım...
YanıtlaSilDenemelisiniz teşekkürler
SilRenginin ışıltısıyla iştah açıyor. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkürler
SilÇok sevdiğim bir salatadır mutlaka yapmam lazım :) tarif süper, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederm
Sil