Orijinalini biraz araştırdığım zaman New York' ta açılan, şuan dünyanın bir çok yerinde şubesi
bulunan Magnolia Bakery' in ünlü pudingiymiş aslında..Türkiye de Cookshop'ta bulunan tatlının
müdavimleri çok fazla..Orijinal tarifi gizli değil aslında fakat Türkiye de bulunmayan malzemeler
olduğu için Türk usulüne çevrilmiş güzel bir tatlı..Sizde evinizde damak tadınıza göre şekillendirip,
kat kat meyve ve muhallebi ile hazırlanan bu nefis tatlıyı deneyip sevdiklerinize ikram edebilirsiniz..
Malzemeler
1 lt süt
1 kutu süt kreması 200 ml
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket bebe bisküvi
250 gr çilek
Yapılışı
Bisküvinin hepsi rondodan çekilir.
Tencereye süt ilave edilip içine nişasta, un, 1 tane yumurta sarısı,toz şeker ve vanilya ilave edilip
iyice çırpılır.
Orta ateşte karıştırılarak muhallebi pişirilir.
Pişen muhallebi ocaktan alınıp biraz ılıdıktan sonra süt kreması ilave edilip çırpılır.
Kuplara bir kat muhallebi, bir kat bisküvi tekrar muhallebi ve bisküvi koyularak hazırlanır.
Üzerine dilimlenmiş çilek ile servis yapılır.
Arzu ederseniz meyve olarak muz da kullanabilirsiniz.
Çok güzel bir sunum. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekürler
Silherkes yaptı bir ben yapamadım :-(((
YanıtlaSilDenemenizi tavsiye ederim
Sil