Kastamonu Yöresine ait tadına doyum olmayan Patates
Paçası.. Pratik, yöresel, müthiş bir lezzet,değişik tatlar arayanlar
denemenizi öneririm..
Malzemeler
4 tane orta boy patates
1 kase yoğurt
1 tane yumurta
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Üzeri İçin
Tereyağ
Kırmızı Toz Biber
Yapılışı
Patatesler haşlanıp geniş bir kaba rendelenir.
Üzerine yoğurt, yumurta, sarımsak eklenip iyice karıştırılır.
(Kek hamuru kıvamında olmalı)
Tavaya 2 yemek kaşığı tereyağ koyulup kızdırılır.
Hazırlanan patatesler kızgın tavaya dökülür.10 dk kadar çevrilerek pişirilir.
Bunu hafta sonu deneyeceğim. Ellerinize sağlık.. Çok güzel görünüyor. Sevgiler..
YanıtlaSilTeşekkür ederim umarım beğenirsiniz
Silİlk kez duyduğumu söyleyebilirim. Bizim Arnavut Paçası, ya da Rumeli Paçası dediğimiz değişik bir yemeğimiz var. Ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilTeşekkürler kastamonu yöresine ait güzel bir tarif Arnavut paçası tarifinide mutlaka araştırıp deneyeceğim
YanıtlaSilEllerinize sağlık, yöresel tatların tanıtılıyor olması çok güzel.
YanıtlaSilPatatesli olan hersey çok güzel olur. En kısa zamanda deneyeceğim.
YanıtlaSilPatatesli olan hersey çok güzel olur. En kısa zamanda deneyeceğim.
YanıtlaSilMerhaba, Kastamonuluyum :) Pinterestte gezinirken Kastamonu Pacası tarifinizi görünce geldim size. Ellerinize emeginize saglık. Banada beklerim. Sevgilerimle...
YanıtlaSil