Malzemeler
1 litre süt
1,5 çay bardağı kırık pirinç
2 su bardağına yakın toz şeker
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Üzeri İçin
Tarçın
Çekilmiş ceviz
Yapılışı
Öncelikle pirinç yıkanıp 3 su bardağı su ile haşlanır.
Pirincin üzerinde 1 parmak kadar su kalınca 1 litre süt ilave edilir.
Yavaş yavaş karıştırılarak kıvama gelmesi sağlanır.
Şeker (kontrollü şekilde eklerseniz bardak ölçüleri değişebilir) eklenir.
Şeker eriyene kadar karıştırılır.
2 yemek kaşığı nişasta yarım çay bardağı su ile açılarak pişen sütlaca ilave edilir.
Koyulaşan sütlaca vanilya eklenerek karıştırılıp kaselere boşaltılır.
Kaselere boşaltılan sütlaç fırına sürülüp üzerinin yanması sağlanır.
Soğuduktan sonra tarçın yada ceviz ile servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..
En sevilenlerden..Ellerinize sağlık. Nefis görünüyor
YanıtlaSilTesekkurler
SilÇok severim sütlacı... Çok iştah açıcı görünüyor...
YanıtlaSilTesekkur ederım
SilRamazanda sütlü tatlılar ne iyi oluyor.Ellerinize sağlık :) Nefis görünüyor.
YanıtlaSilNe güzel görünüyor öyle o sütlaç, görsellere bayıldım, ellerinize sağlık, olsa da ham yapsak ;))
YanıtlaSil