ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
Gönderen
Sofradabuluşalım
Bugün ne zamandır paylaşmayı isteyipte paylaşamadığım nefis bir tarifim var sizlere..
Eski bir rivayet vardır mevsiminde tüketilen 40 enginarın karaciğeri yenilediği söylenir.Ne kadar
doğru bilemem ama enginarın karaciğer dostu olduğunu herkes bilir.
Diğer sebze fiyatlarına göre kıyaslandığında malesef pahalı olan enginarı tüketebildiğiniz kadar
tüketmeye çalışın.İsterseniz iç harcını hazır garnitür ile hazırlayabilir hazırlama süresini dahada
kısaltabilirsiniz.
Malzemeler
6 tane temizlenmiş enginar
1 yemek kaşığı un
1 tane havuç
1 tane orta boy patates
1 kase bezelye
1 tane kuru soğan
Limon
Karabiber
Tuz
Zeytinyağ
Dereotu
Yapılışı
Enginarlar temizlenip uygun bir tencereye alınır.
1 yemek kaşığı ( silme) un,1 limonun suyu, 2,5 su bardağı su ile iyice karıştırılır.
Hazırlanan su enginarların üzerine dökülerek enginarlar yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Kalan haşlama suyu tekrar kullanmak için bir kaseye ayrılır.
1 tane soğan küp küp doğranıp zeytin yağında sotelenir.
Üzerine yine küp küp doğranmış havuç ve patates eklenip kavrulur.
1 kase bezelye ilave edilip karabiber, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve tuz ilave edilip karıştırılır.
1 çay bardağı su ilave edilip suyunu çekene kadar pişirilir.
Haşlanmış enginarlar tencereye dizilip pişen garnitür ile içleri doldurulur.
Zeytin yağı ve tuz ilave edilir.
Ayrılan haşlanmış enginar suyu enginarların yarısına kadar gelecek şekilde ilave edilip 15 dakika
kadar ağzı kapalı şekilde pişirilir.
Üzerine ince kıyılmış dereotu ile servis yapılır.AFİYET OLSUN.
Şahane ve çok leziz görünüyorlar en sevdiğim sebze ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler.
SilSunum müthiş ellerine sağlık ♥
YanıtlaSilTeşekkürler.
SilEllerinize sağlık, annem sevmediği için bizim eve hiç girmez enginar. Tadını merak etmiyor değilim.
YanıtlaSilDenemelisiniz mutlaka
SilEllerinize sağlık .Enginarın her turlusu kabulüm.Biz festivalini bile yaptık.Sevgiler..
YanıtlaSilNe güzel bulunduğunuz yerde demek ki enginar yetişiyor şanslısınız.
SilTam mevsimi. Ben de çok seviyorum enginarı.
YanıtlaSilOn numara olmuş.. ellerinize sağlık..
YanıtlaSilTeşekkür ederim
Silellerinize sağlık
YanıtlaSilgeç bulup müptelası olduğum bir lezzet :)) lütfen bu karışıma bir de iç baklayı haşlayıp kabuklarını soyarak ekleyin...lezzet farkına inanamazsınız !!!
YanıtlaSilİç baklalı da çok severim.
SilBenim oğlan bayılır enginara en kısa zamanda süpriz yapayım bari ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇocuğunuzun sevmesi ne güzel birde ben sevdirebilsem, teşekkürler.
SilEnginarın her halini severiz, elinize sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederim
SilEnginar olsun bana :)))) ellerine sağlık canım .
YanıtlaSilteşekkür ederim
Siltam enginar mevsimi aslında alıp alıp yapmak lazım..
YanıtlaSilBunca yıllık anneyim, ev kadınıyım; enginara bayılırım ama hala annemde yerim bu yemeği sadece:)))
YanıtlaSilAnnelerin yaptığı yemek bir başka olmaz mı zaten.
SilEllerinize sağlık.Enginarı çok severim...
YanıtlaSilMuhteşem.. Denemek isterim.. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilEnginarı seviyorsanız mutlaka denemenizi öneririm.
SilEllerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler.
Silsunum harika, elinize sağlık
YanıtlaSil