Et sevenlere nefis bir tarifim var bugün..Türk damak lezzetinin vazgeçilmez lezzeti kavurma ..
Genelde kurban bayramında aklımıza gelen kavurmayı birde taze soğanlı denemenizi tavsiye
ederim. Kavurma et yemekleri içinde en hızlı hazırlanan bir yemek, tek yapmanız gereken bir demet
taze soğan eklemek hepsi bu kadar...
Malzemeler
Arzu ettiğiniz kadar kuşbaşı dana eti
1 demet taze soğan
Zeytin yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Karabiber
Kimyon
Pul Biber
Yapılışı
Taze soğanlar temizlenip çok küçük olmayacak şekilde doğranır.
Et kuşbaşı şeklinde doğranıp hazırlanır.
Basınçlı bir tencereye çok az sıvı yağ eklenip, kuşbaşı etler suyunu çekene kadar kavrulur.
Kavrulan ete 2 su bardağı kadar sıcak su eklenip tencerenin ağzı kapatılıp etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Pişen etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağ ve zeytin yağ eklenip 10 dk kadar kavrulur.
Üzerine doğranmış taze soğan, karabiber, kimyon ve tuz ilave edilip harmanlanır.
5 dk daha ocakta tutulur.( taze soğanın ölmemesi için)
Hazırlanan taze soğanlı et kavurma sıcak olarak servis yapılır.AFİYET OLSUN..
Elinize sağlık Afiyet olsun .Çok lezzetli görünüyor sevgiler
YanıtlaSilTeşekkürler..
SilZaten açım şu an..Bu görüntü beni mahvetti..Ellerine sağlık afiyetler olmuştur.
YanıtlaSil