Hayır ve bereketli bir gününüz olsun inşallah arkadaşlar.Daha önce zeytinyağlı soğan dolması tarifini sizlerle
paylaşmıştım,İlk defa denediğim kıymalı soğan dolması tarifi, favori dolma tariflerinin arasında hemen yer aldı.
Açıkça söyleyeyim yaparken bu kadar beğeneceğimi zannetmiyordum.Sumak öyle bir lezzet kattı ki bu kadar
lezzetli olacağını düşünmemiştim.İnşallah sizde deneyip beğenirsiniz.Bu tarifi sebzelerle birleştirip, geliştirmek
istiyorum, iyi sonuçlar alırsam mutlaka sizlerle paylaşırım..
Malzemeler
paylaşmıştım,İlk defa denediğim kıymalı soğan dolması tarifi, favori dolma tariflerinin arasında hemen yer aldı.
Açıkça söyleyeyim yaparken bu kadar beğeneceğimi zannetmiyordum.Sumak öyle bir lezzet kattı ki bu kadar
lezzetli olacağını düşünmemiştim.İnşallah sizde deneyip beğenirsiniz.Bu tarifi sebzelerle birleştirip, geliştirmek
istiyorum, iyi sonuçlar alırsam mutlaka sizlerle paylaşırım..
Malzemeler
10 tane orta boy soğan
150 gr kıyma
1 kahve fincanı pirinç
Maydanoz
Dereotu (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Pul biber
Tuz
Zeytinyağ
Pişirmek için
Sıcak su
1 tatlı kaşığı sulandırılmış sumak
Yapılışı
Öncelikle soğanlar dış kabuğundan arındırılır.
Ağızları kapak şeklinde kesilerek dışında 2 kat kalana kadar oyulur. (kapaklar pişerken üzerine koyulur)
Tencereye su koyulup kaynatılır.
Soğanlar kaynar suda 5 dk haşlanıp soğuk suda şoklanır.
İç harç için oyulan soğanların iç kısımları doğrama tahtasına alınarak ince ince kıyılır.
Uygun bir kapta kıyma, yıkanmış pirinç, ince kıyılmış maydanoz,1 yemek kaşığı salça, baharatlarla birlikte harmanlanır.
Zeytin yağ ve tuz ilave edilerek iç harç hazırlanır.
Haşlanan soğanlar iç harç ile doldurulup tencereye dizilir.
1 tatlı kaşığı sumak sulandırılıp soğanların üstüne dökülür.
Soğanların üzerine tabak kapatılır.
Tencereye soğanların yarısına kadar su eklenir.
Ellerinize sağlık harika görünüyor...
YanıtlaSilSevgiler
Teşekkürler..
Silzeytinyağlısını çok çok severim... eminim kıymalısı da muhteşem olmuştur. Ellerinize sağlık. Görüntü anlatıyor zaten herşeyi..
YanıtlaSilTeşekkürler emin olun kıymalı da nefis oldu.Sevgiler..
SilDeneyeceğim çok güzel duruyor. Ellerinize sağlık. Sevgiler
YanıtlaSilTeşekkürler..
SilElinize sağlık gayet başarılı görünüyor.
YanıtlaSilTeşekkürler..
SilBayıldım bayıldım..Dış yapraklarını çıkarıp sarma gibi sarmıştım böyle bütün hiç aklıma gelmedi..Ellerinize sağlık fotolar muhteşem..
YanıtlaSilTeşekkürler..
Silİlk defa sizde gördüm, duydum. Değişik bir tarif.
YanıtlaSilbende denemiştim çok güzel oluyor sevgiler
YanıtlaSilAaaa ben yaprak yaprak ayırıp sarıyorum.. bu şekil de de çok güzel olmuş.. elinize sağlık..
YanıtlaSilTeşekkürler bu şekilde deneyin bir kere tavsiye ederim sevgiler..
SilÇok leziz olmalarının yanında çok ta şık görünüyorlar.
YanıtlaSilEllerinize sağlık
oyy bu ne kadar iştah açıcı bir görüntü.Evdekiler yemez ama benim canım gitti.Ellerine sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilTeşekkürler..
Silooo Şahane olmuş.. Ellerinize sağlık.. Küçük soğanla yapılıyor diye düşünüyordum. Böyle daha güzel olmuş. kIYMALI DOLMA ÇOK SEVERİM.
YanıtlaSilTeşekkürler..
SilEllerinize sağlık ,nefis görünüyor :)
YanıtlaSilTeşekkürler..
SilEllerinize sağlık,çok güzel görünüyor gerçekten,katlarını ayırıp yapıyordum ben ,bu hali çok daha güzel görünüyor.
YanıtlaSilTeşekkürler..
SilNefis olmuş. Ellerinize sağlık. Hele de kış günlerinde soğan mutlaka tüketilmesi gereken bir sebze.
YanıtlaSil