TAVADA SOSLU USKUMRU
Gönderen
Sofradabuluşalım
Bir balık sever olarak ızgara tadında nefis bir tarif sizlere..
Uskumru şubat ayı gelince yağını kaybetmeye başlarmış, bir çok balıktan daha yüksek oranda omega
3 içerdiğini duymuştum. O zaman yağını ve lezzetini kaybetmeden bu lezzetli balığı mutlaka
tüketmek gerekir değil mi ?
Uskumru balığı için sizlerle küçük bir detay daha paylaşmak istiyorum, balıklar temizlendikten sonra
mutlaka kontrol edin, karın yüzeyindeki siyah bölgeler ve pıhtılaşmış kan parçalarından arınmış
olmalı. Aksi halde piştikten sonra balığınızın tadı acı olur.
Malzemeler
İstediğiniz miktarda Uskumru
Sos İçin
1 yemek kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Zeytin yağ
Yapılışı
Öncelikle balıklar temizlenip fileto şekline getirilir.
Yıkanıp tuzlandıktan sonra suyunun süzülmesi sağlanır.
Küçük bir kapta salça, sarımsak, kekik, karabiber ve zeytin yağ ile sos hazırlanır.
Hazırlanan sos balıklarla marine edilir.(30 dk)
Balık tavası ocağa alınıp çok az sıvı yağ ile yağlanır.
Kızdırılan tavaya balıklar koyulup pembeleşene kadar kızartılır. Afiyet olsun..
(Tek tarafı pişmeden kesinlikle çevrilmemeli)
Çok nefis bir goruntu ellerınıze sağlık.Bilgileride not ettim aklıma :)
YanıtlaSilHimmm nefis gözüküyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ellerinize sağlık..http://smyrnaiiz.blogspot.com.tr
YanıtlaSilkusura bakmayın linki de yapıştırmışım :))) takibiniz için teşekkürler...
YanıtlaSilBalığın her türlüsüne bayılırım .Nefis görünüyor <3
YanıtlaSilNÇok lezzetli görünüyor Ellerinize sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor,ellerinize sağlık.
YanıtlaSil