Hayırlı akşamlar ...
Kek sevenler için nefis bir tarif daha ...Tariflerime göz atınca uzun zamandır kek tarifi
paylaşmadığımı fark ettim..Aslında haftada bir kere mutlaka evimde kek pişer, pişmeyen ev yoktur
herhalde..Bu nefis keki de ister beş çayına, ister kahvaltıya yada çocuğunuzun beslenmesine
hazırlayabilirsiniz..Çok kısa sürede hazırlanan bu leziz kek tarifini denemenizi tavsiye ediyorum...
Malzemeler
3 tane yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
Yarım su bardağı mavi haşhaş
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
2 su bardağı un
Yapılışı
Bütün kek tariflerinde olduğu gibi öncelikle yumurta ve şeker iyice çırpılır.
Sıvı yağ, süt portakal kabuğu rendesi sırası ile eklenerek karıştırılır.
Un , vanilya, haşhaş, kabarma tozu ilave edilip tekrar karıştırılır.
Kek kalıbı iyice yağlanır tabanına haşhaş serpilir.
Kek hamurunun yarısı kalıba dökülür.
Diğer yarısına çekilmiş ceviz eklenerek karıştırılır.
Kalan hamurda kalıba dökülüp 160 derecede pişirilir. ( kürdan testinden geçene kadar)
AFİYET OLSUN..
nefis görünüyor ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilGüzel kabarmış eline sağlık:)
YanıtlaSilÇıtır çıtır bir kek olmuş.Elinize saglık.
YanıtlaSilEn sevdiğim kekler arasında..Ellerinize sağlık...Sevgiler..
YanıtlaSilDaha önce bir kez yaptım bu kekten komşuma götürdüm:))Götürmez olaydım:))O kadar beğendi ki iki günde bir yapıp bana da getirdi..Haşhaşlı kekten soğudummm:))))Çok uzun süredir yapmıyorum ben:))Afiyet bal şeker olsun..
YanıtlaSilEllerinize sağlık yerken ağızda bıraktığı çıtırtı sayesinde çok severek yerim…
YanıtlaSilAfiyetler olsun sizlere…
Sevgilerimle…
Ellerinize sağlık haşhaşlı kurabiye yaptım ama keki denemedim en kısa zaman da deneyeceğim emeğinize sağlık afiyet olsun sevgiler selamlar bıraktım :)))
YanıtlaSilHaşhaş yerken ağzımıza geliyor ve çıtırdıyor gibi oluyorya.. sanki biraz dahamı haşhaş koysaymışım diyorum.. Ellerinize sağlık.. afiyetle
YanıtlaSilhaşhaş ve ceviz ohhh yemede yanında yat cinsinden olmuş ellerinize sağlık
YanıtlaSilhaşhaşı bir tek ekmekte güzel buluyordum eskiden elinize sağlık
YanıtlaSilKekin içi de dışı da müthiş görünüyor.. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilÇok güzel kabarmış ellerinize sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık ben pek kabartamıyorum kekleri ya
YanıtlaSilGüzel yorumlarınızı keyifle okudum çok teşekkürler..
YanıtlaSilelinize sağlık yanında mis gibi çayla ohhh kış günlerinde keyif için ideal
YanıtlaSilEllerine sağlık :) Haşhaşı çok severim özellikle haşhaşlı açma-pohaçayı
YanıtlaSilHaşhaşlı kek lezzetli olmalı agızda bıraktıgı çıtırlık pek keyifli..Elinize saglık.
YanıtlaSilHiç hayatımda haşhaşlı yemekler yapmadım. Keke çok yakışır ama. Deneyeceğim, ellerinize sağlık. :)
YanıtlaSilelinize sağlık nefis görünüyor
YanıtlaSil