KAPAMA PİLAV
Gönderen
Sofradabuluşalım
Akşam yemeğiniz hazır mı? Akşam yemeğine ne pişirsem diye
düşünenler...Bugün nefis bir tarifim var size hem pratik hem
lezzetli, ana yemek olarak bile sofranızda yer verebilirsiniz.
Dilerseniz et yerine tavuk eti kullanabilirsiniz..
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
250 gr kuşbaşı et
10 tane arpacık soğan
2 tane domates
2 yemek kaşığı tereyağ
5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
Karabiber
Tuz
Yapılışı
Pirinç sıcak su ile ıslatılıp nişastasından arındırılır.(20 dk)
Kuşbaşı etler basınçlı bir tencerede yumuşayana kadar pişirilir.
Arpacık soğan ve sarımsak temizlenip, çok az sıvı yağ ile sotelenir.
Üzerine pişen kuşbaşı etler eklenerek birlikte kavrulması sağlanır.
2 tane domates küp küp doğranarak ilave edilir.
1 yemek kaşığı salça ve baharat ve tuzu eklenerek suyu çekene kadar pişirilir.
Hazır olan harç ısıya dayanıklı bir kaba soğan ve sarımsak üstte kalacak şekilde yerleştirilir,
Tencerenin tam ortasına ters çevrilir.
Üzerine çaydanlık su ile doldurulup ağırlık yapması için bırakılır.
Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağ ve biraz sıvı yağ eklenip kızdırılır.
Üzerine 3 su bardağı su eklenip tuzu atılıp kaynamaya bırakılır. (su ölçüsü değişebilir)
Kaynayan suya yıkanmış pirinçler eklenip hafifçe karıştırılır.
Pilav suyunu çekene kadar pişirilir.( suyunu çektikten sonra 5 dk kadar pilavın dibini tutturursanız soğanlar hafif yanarsa daha lezzetli oluyor)
Dinlendirilen pilavın ortasındaki tabak çıkarılarak sıcak olarak servis yapılır.AFİYET OLSUN..
Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilnefis görünüyor
YanıtlaSilAllah nıyetinizi kabul etsin.. ne güzel bir slogan seçmişsiniz.. ayrıca nefis görünüyor.. elinize sağlık..
YanıtlaSilŞahane olmuş gerçekten. Nefis sunum albenili.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Teşekkürler...
YanıtlaSilBende seviyorum. Kapamayı. tavukluda etlide. Afiyetler olsun.. Sevgiler. Ellerinize sağlık.Sofrada Buluşalım :)
YanıtlaSilçok nefis gözüküyor ellerinize sağlık..
YanıtlaSilÇok leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSileilnize sağlık bende kitapta br tariften yaptım ama, pilav bu kadar berrak olmamıştı
YanıtlaSil