Çay saatlerinize eşlik edecek nefis bir kek.
Malzemeler
2 tane yumurta (yumurtalar küçükse 3 tane)
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağına yakın kuru üzüm
Yarım su bardağı susam
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yapılışı
Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
Sırası ile malzemeler tek tek eklenir.
Yoğurt, yağ,un, tarçın eklenip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpılır.
Kabartma tozu eklenir (tahta bir kaşıkla karıştırılır)
Kek kalıbı yağlanır,kalıbın her tarafına susam serpiştirilir.
Hamurun yarısı kek kalıbına boşaltılır.
Diğer yarısına üzümler eklenip karıştırılarak kek kalıbına dökülür.
170 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder