Sofralarımızın en sevilen mezesidir haydari..Haydarinin bir kaç çeşidi var damak tadınıza
göre arzu ettiğiniz şekilde içeriğini değiştirebilirsiniz. Peynirsiz yapabilir, baharatlarını ister
taze ister kuru olarak kullanabilirsiniz.
Malzemeler
2 su bardağı süzme yoğurt
Kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
2 diş sarımsak
1 tutam dereotu
1 tutam dereotu
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
Yapılışı
Öncelikle beyaz peynir bir çatal yardımıyla ezilir.
Üzerine 2 su bardağı süzme yoğurt eklenir.
Sarımsak, tuz ince kıyılmış dereotu ve 1 tatlı kaşığı kuru nane ilave edilip karıştırılır.
Hazır olan haydari tabağa alınıp zeytin yağ ve pul biber ile servis yapılır.AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder