Mis kokulu, dışı kıtır kıtır, içi yumuşacık çok
kısa sürede hazırlayabileceğiniz garanti bir kek tarifi. Diğer
kek tariflerine göre hafif ve yumuşak bir dokusu olan limonlu
keki denemelisiniz..
Malzemeler
3 tane yumurta
50 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 limon kabuğunun rendesi ve suyu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Yapılışı
Çırpma kabına yumurta, toz şeker ve tereyağ eklenip krema kıvamına,
gelinceye kadar çırpılır.
1 tane limonun kabuğu ve suyu ilave edilir.
Sıvıyağ ve vanilya ilave edilip çırpmaya devam edilir..
En son elenmiş un, kabartma tozu eklenip tahta bir kaşıkla karıştırılıp yağlanmış fırın
kabına dökülür.
160 dereceli ısıtılmış fırında kürdan testinden geçene kadar pişirilir.
Üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder