Malzemeler
2 tane yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu
7 su bardağı un
Açmak İçin
2 paket nişasta
İç Malzemesi İçin
300 gr ceviz yada fındık içi ( çekilmiş)
Üzeri İçin
250 gr tereyağ
Şerbeti İçin
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
Limon suyu
Yapılışı
Öncelikle hamuru İçin bütün sıvı malzemeler yoğurma kabına alınıp iyice karıştırılır.
Kontrollü şekilde un ilave edilerek yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
Yoğurulan hamur 10 eşit parçaya bölünür.
Bölünen hamurun her parçası yine 10 eşit parçaya bölünür.
Bu şekilde bölünerek 100 tane küçük beze hazırlanır. (kolaj size yardımcı olacaktır)
Bu parçalar tek tek tabak büyüklüğünde açılarak nişasta serpilip 10 ar 10 ar üst üste koyulur.
10 lu oluşturulan parçalar merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde açılır.
Açılan hamur fırın tepsisine yerleştirilip çekilmiş ceviz içi serpilir.
Hamur bitene kadar aynı işleme devam edilip aralarına ceviz içi serpiştirilir.
Keskin bir bıçak yardımı kesilip üzerine eritilmiş tereyağı eşit şekilde dökülür.
180 derecede ısıtılmış fırına koyulup hafif kızartılıp, fırın ayarı 150 düşürülür. (ara katlarını
kontrol ederek pişmesi sağlanır)
Şerbeti hazırlanıp ılımaya bırakılır.Soğuk baklavaya ılık şerbet dökülür.AFİYET OLSUN.
.
Ellerinize sağlık.. Nefis görünüyor... Uğraştığınıza değmiş...Sevgiler..:)
YanıtlaSilNefis görünüyor :) Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
SilGerçekten yüz kat mı tebrikler elinize sağlık :)
YanıtlaSilEvet gerçekten 100 kat teşekkür ederim
SilBizim baklavalar da zeytinyağlı ve 100 kat kadar, çok katlı yapılır ama iç malzemesi olarak badem konulur.Tarifinizi okuyunca '' memleket neresi '' diye baktım ama bulamadım :)
YanıtlaSilMemleketim İzmir annem zeytinyağlı yapar,teşekkürler
SilNormalde baklava sevmem ama ev baklavasına bayılırım. Ah bir de yapabilsem.
YanıtlaSilGözünüz korkmasın sakın denemelisiniz mutlaka..
SilOff nasıl canım çekti hem de 100 kat... Ellerine sağlık ♥
YanıtlaSilTeşekkür ederim keşke ikram edebilseydim sevgiler
SilOfffffff:)
YanıtlaSilOfffffff:)
YanıtlaSilTeşekkürler
SilEllerinize sağlık,bu tabak bende olmalıydı :) Muhteşem bir görüntü...
YanıtlaSilnasıl uğraşmışsınız ellerinize sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilBiraz uğraştırdı ama sonucu uğraşa değiyor.
SilEllerinize sağlık olsun maşallah zahmetli ama keyifli bir emek:)
YanıtlaSilTeşekkürler
SilEv yapimi baklava uzerine baska tatli tanimam cok zordur ama tum ugraslara degiyor gercekten ellerinize saglik
YanıtlaSilellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler
SilEvde yapılan baklavaları çok severim ellerinize sağlık süper olmuş :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim
Silmuhteşem görünüyor büyük bir emek harcanmış elinize saglık Lezzettramvayı
YanıtlaSilTeşekkürler
SilKat kat çıtır çıtır harika görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilellerinize sağlıkçok güzel gözüküyor bende aranıza yeni katılmış sayılırım elifce.blogspot.com
YanıtlaSilsizde bloğumu ziyaret edip takipçilerime katılırsanız ve fikirlerinizi paylaşırsaanız sevinirim