Hayırlı ve bereketli bir gününüz olsun inşallah arkadaşlar,,
Çerkes mantısı bütün çerkes toplululuklarında değişik isimle anılır. Kurz , Hingel, Haluj diye ..
Bende bir çerkesim. Haluj gerçekten muhteşem bir yemek..Yapımıda diğer mantılar
gibi gözünüzü korkutmasın..Özellikle kapatması, çok eğlenceli, denenmesi gereken tariflere
mutlaka ekleyin arkadaşlar..
Malzemeler
Hamur İçin
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Ilık su
İç Malzemesi
4 tane orta boy patates
2 tane orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Karabiber
Tuz
Sosu İçin
Tereyağ
Kırmızı toz biber
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
Yapılışı
Öncelikle patatesler soyulup tuz ile birlikte haşlanır.
Soğanlar tavaya ince ince doğranıp 1 yemek kaşığı salça ile kavrulur.( soğanların iyice ölmesi gerekiyor)
Haşlanan patatesler rendelenerek kavrulmuş soğan ile karıştırılıp karabiber eklenerek iç harç hazırlanır.
Hamur için, un, tuz ve ılık su ile iyice yoğurulup ( ne çok sert nede çok yumuşak olmayacak) 20 dk dinlendirilir.
Dinlendirilen hamur düz bir zeminde açılır.( çok ince olmayacak şekilde)
Su bardağı yardımıyla kesilip içine 1 tatlı kaşığı iç harçtan koyulur.
Kapatılarak bir kenarından pile şekli verilir.
Unlanmış tepsiye birbirine deymeyecek şekilde yerleştirilir.( yapışmaması için)
Tencereye su ve tuz koyulup kaynatılır.
Kaynayan suya mantılar atılarak hafifçe 1 kere karıştırılır.
Mantılar suyun yüzüne çıkana kadar pişirilir.
Sos tavasında tereyağ ile kırmızı toz biber yakılır.
Yoğurt sosu için:Yoğurt 1 diş sarımsak ve tuz ile karıştırılır.
Haşlanan mantı servis tabağına alınıp, üzerine sarımsaklı yoğurt ve yakılmış tereyağ ile servis yapılır. Afiyet olsun..
Ellerinize sağlık , mantıyı çok severim ama çerkez mantısı yemedim daha önce..
YanıtlaSilwww.ilkeee.com
Mutlaka denemelisiniz.Sevgiler..
YanıtlaSilellerinize sağlık, afiyet olsun
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilhttp://denizkokusuu.blogspot.com.tr/
Teşekkür ederim ..
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Nefis bir lezzet arkadaşım da yemiştim. Sizde de tarifini görünce bende deneyim diyorum.
YanıtlaSilSevgiler
Ellerinize sağlık. Nefis bir lezzet arkadaşım da yemiştim. Sizde de tarifini görünce bende deneyim diyorum.
YanıtlaSilSevgiler
elinize sağlık bloglara yorum etkinliğinden geliyorum sevgiler
YanıtlaSilbir blog yazarı olarak tarfilerinizi ve blogunuzu çok begendim :) iyi paylaşımlar :)
YanıtlaSil