Malzemeler
150 gr margarin yada tereyağ
1 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un (un ölçüsü değişebilir)
Dışı İçin
1 kase irmik
Şerbeti İçin
3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
Yarım limon suyu
Yapılışı
Öncelikle tatlının şerbeti kaynatılıp ılımaya bırakılır.
Yoğurma kabında tereyağ ve toz şeker iyice karıştırılır.
Diğer hamur malzemeleri de eklenip, kontrollü şekilde un ilave edilerek yoğurulur.
Yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurdan küçük küçük bezeler koparılarak, parmak kalınlığında şekil verilir.
İrmiğe bulanarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
Pişen tatlı şerbetlenirken mutlaka şerbetinin ve tatlının ılık olması gerekir.
Şerbetini çeken tatlının üstüne hindistan cevizi, çekilmiş ceviz yada fıstık dökerek servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..
NOT:Dilerseniz hamurun içine çekilmiş ceviz koyarak cevizli yapabilirsiniz..
Blogunuzda nasil guzel lezzetler var oyle,guzel bir blog daha kesfetmis oldum guzel yorumunuz icinde cok tesekkur ederim takipteyim sevgiler☺
YanıtlaSilTeşekkürler bende sizi büyük bir keyf ile takip edeceğim...
YanıtlaSilNam-ı diğer vezir parmağı yanılmıyorsam dimi :)) ne vakittir denemek istiyordum şahane görünüyor ellerinize sağlık ;) sevgiler...
YanıtlaSilEvet vezir parmağı mutlaka denemelisiniz ..Özellikle cevizli olanı..
YanıtlaSilElleriniz sağlık bu tarifler bir harika.
YanıtlaSilEllerinize sağlık sunumunuz da çok güzel ...
YanıtlaSilSevgiler
http://lokumpilavi.blogspot.com/