lezzetli pratik nefis bir tarif..Kabağın en sevilen halinden biri...İftar
sofralarınıza çok yakışacak mutlaka denemenizi tavsiye ederim..
Malzemeler
500 gr kabak
1 kase ceviz içi
Yarım demet dereotu
1 kase süzme yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
Yapılışı
Öncelikle kabak yıkanıp jülyen şeklinde doğranır.( dilerseniz rendeleye bilirsiniz)
Rendelenirse mutlaka suyu iyice sıkılmalıdır.
Tavaya çok az zeytin yağ eklenerek kabak suyunu çekene kadar pişirilir.
Pişen kabak soğuması için bir kenara bırakılır.
Sarımsak yoğurt ve tuz iyice karıştırılarak kabakların üzerine dökülür.
İnce kıyılmış dereotu ve cevizi ilave edilip iyice harmanlanır.
Üzerine zeytin yağ dökülerek servis yapılır.
Yazın bu tip aparatifleri seviyroum, ellerine sağlık..
YanıtlaSil