PATATES YATAĞINDA TAVUK



Çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz akşam yemeklerinizde 

sofralarınızı şenlendirecek nefis bir tarif ..






Malzemeler

İstediğiniz miktarda tavuk incik

Patates

Zeytinyağ

Taze biberiye

Karabiber

Kırmızı toz biber

Tuz

Yapılışı

Patatesler kabuğu ile iyice yıkanıp halka halka dilimlenir, geniş bir kaba alınır.

Tavuk eti yıkanıp suyu süzdürülür.

Üzerine   taze biberiye, karabiber, kırmızı toz biber, tuz ve zeytin yağ eklenir.

Patatesler ve tavuk eti  sosla harmanlanır.

Fırın kabına önce patatesler dizilir.

Daha sonra tavuk etleri yerleştirilerek

200 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirilir.




2 yorum:

  1. Merhaba en sevdiğim kolay ve lezzetli yemeklerden biridir elinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş.. Patates ve tavuk yemekleri bizim evde pek bi sevilir.. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil