PORTAKALLI HAVUÇ TARATOR


Kışın en bol bulunan sebzesi havuç..Grip salgınının olduğu bugünlerde gripten korunmak 

için havucu  bol bol tüketmeliyiz.Havuç salatasını, ister akşam yemeklerinizin yanında ister 

beş çaylarınız da yapabilirsiniz.Eski paylaşımlarım da sadece yoğurtlu tarator tarifim 

var,  birde   portakallı ve cevizli denemenizi öneririm.Harika bir lezzet..Elma ile yaptığım 

tarator tarifi de paylaşılacaklar listesinde oda ayrı bir lezzet...


Malzemeler
5 tane havuç
1 yemek kaşığı mayonez
1 tane portakal
1 diş sarımsak
5 yemek kaşığı süzme yoğurt 
2 yemek kaşığı portakal suyu
Kuru nane
Sıvı yağ
Tuz
Ceviz İçi
Yapılışı
Öncelikle havuçlar yıkanıp traşlanır.
Rendenin iri tarafı ile rendelenir.
Tavaya çok az sıvı yağ eklenir.
Rendelenmiş havuçlar hafifçe sotelenir.(soğumaya bırakılır)
1 diş sarımsak yoğurt ve tuz ile iyice karıştırılır.
Portakal Halka halka kesilip servis tabağına sıralanır..(Uç kesimlerinden 2 yemek kaşığı portakal suyu çıkıyor)
Soğuyan havuç, ceviz içi,nane, portakal suyu ve yoğurt karıştırılır.(Varsa havucun fazla suyu alınmalı)
Dilimlenmiş portakalın üzerinde servis yapılır.Afiyet olsun..






6 yorum:

  1. ellerinize sağlık,havuçlu kısmını nceki gün yapmıştık ama portakalla mükemmel olmuştur bir daha ki sefere deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  2. Portakalla sunumu çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.. Sevgiler..:)

    YanıtlaSil
  3. sunumu harika olmuş bayıldım tadı da nefistir bunun..

    YanıtlaSil