KIYMALI KABAK DOLMASI








Malzemeler

1 kg kabak

İç harç İçin Malzemeler

150 gr kıyma

1 çay bardağı pirinç

2 tane kuru soğan

1 tane domates

Dereotu

Maydanoz

1 yemek kaşığı salça

Karabiber

Kimyon

Zeytin yağ

Kızartmak İçin

Sıvıyağ

Sosu İçin

2 tane domates

1 yemek kaşığı salça

Yapılışı

Öncelikle iç harç için soğan ve domates küp küp doğranır.

Maydanoz ve dereotu ince ince doğranır.

Pirinç yıkanıp ilave edilir.

Kıyma 1 yemek kaşığı salça ve baharatlar ile iç harç iyice harmanlanır.

Kabakların içi oyulup kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartılır.

Kızartılan kabakların içi doldurularak fırın tepsisine dizilir.

Sosu için 2 tane domates 1 yemek kaşığı salça ile sos hazırlanıp kabakların üstüne gezdirilir.

200 derecede kabaklar pişene kadar pişirilir.





15 yorum:

  1. elinize sağlık çok güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  2. Görüntü süper ama ben bunun zeytinyağlısını yapayım:)))Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ay bana dolma olsun da nasıl olursa olsun. Kabak dolmasına da bayılırım.

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  5. Kıyma ile aram yok ama kabağa hayır diyemem, elinize sağlık (:

    YanıtlaSil
  6. Kızartınca daha bir nefis olmuştur. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Kabak dolması nefis görünüyor.. elinize sağlık:)

    YanıtlaSil