BAL KABAKLI MUHALLEBİ



Bal kabağını sezonu bitmeden bir kere daha pişirmek istedim,

Bal kabağıyla yapılan  bütün tatlı çeşitlerini çok severim,

özellikle kireçte olanı, bu tarifte hafif ve çok lezzetli 

sezonu bitmeden denemenizi tavsiye ederim..

Ben biraz ölçüyü abartmışım koca bir tencere tatlı oldu, 

tüketmek içinde  bu hafta bol bol bal kabaklı tatlı tariflerini yapıp 

sizlerle paylaşabilirim.  




Malzemeler

Bal kabağı Püresi İçin

500 gr (temizlenmiş hali) Bal kabağı

2 su bardağı toz şeker


Muhallebi Malzemesi İçin

1 kg süt

1  Su bardağı Toz şeker

6 Yemek kaşığı nişasta

1 kutu süt kreması

Damla Sakızı

Yapılışı

Bal kabağı temizlenip tencereye küp küp doğranır.

Üzerine şekeri ilave edilerek  kısık ateşte pişirilir.(yumuşayana kadar)

Muhallebi için, bütün malzemeler tencerede çırpılır, orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir.

Piştikten sonra süt kreması ilave edilir.

Krema iyice muhallebiye yedirilip ocaktan alınır.

Pişen Bal kabağı çatalla ezilerek püre haline getirilir.

Kuplara 1 sıra kabak püresi 1 sıra muhallebi (en üstede muhallebi hafif soğuyunca)  kabak püresi

gelecek şekilde yerleştirilir.

Üstüne çekilmiş ceviz içi, fındık, (arzu ettiğiniz şekilde) süsleyip soğuk olarak servis yapılır.

AFİYET OLSUN..






24 yorum:

  1. Resim süper olmuş kabak tatlılarını çok severim ellerinize sağlık afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor benim de en Sevdiğim tatlılardan

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle teşekkür ederim.

      Sil
  4. Bal kabağının içine girdiği her şey süper oluyor çok güzel görünüyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Benim sevdiğim bir tatlı bu. Ama benim oğluşlar sevmediğinden pek yapılmıyor evde...Ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık. Bu tarifi böyle porsiyonluk sunmak güzel fikir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Porsiyon halinde daha şık duruyor sunumu kolay oluyor, teşekkür ederim.

      Sil
  7. Ellerinize sağlık.. bal kabağı hiç pişirmemiştim.. Çok güzel görünüyor...Rengi bile bir harika.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka denemelisiniz, teşekkür ederim.

      Sil
  8. Ellerinize sağlık.. bal kabağı hiç pişirmemiştim.. Çok güzel görünüyor...Rengi bile bir harika.:)

    YanıtlaSil
  9. Tatlının tek kişilik porsiyonlarda olması da çok iyi fikir, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. çok da severim, şimdi eşime yarın pazara bak varsa al bu güzelliği bir de ben yapayım dedim:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden afiyet olsun size sevgiler..

      Sil
  11. harika görünüyor elinize sağlık :-))

    YanıtlaSil
  12. Uffff çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil