PEYNİRLİ ŞERİT POĞAÇA



Malzemeler
1 yumurta (sarısı hamurun üstüne)
1,5 su bardağı süt
1 su bardağından az sıvıyağ
Kuru maya (instant kuru maya)
1  yemek kaşığı toz şeker
Tuz
Aldığı kadar un
İç Malzemesi
Peynir (arzu ettiğiniz çeşit)
Yarım demet maydanoz
Pul biber
Karabiber
Yapılışı
Öncelikle süt bir cezvenin içinde ısıtılır.
Isıtılan süte toz şeker ve maya eklenerek karıştırılır , ağzı çay tabağı ile kapatılarak (mayanın kabarması sağlanır)
Hamur malzemeleri yoğurma kabına alınır.Kabaran maya ile yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
Hamur 30 dk dinlendirilir.
İç harç hazırlanıp  ceviz büyüklüğünden daha büyük parçalar koparılır.
Koparılan parçalar yuvarlak şeklinde açılır, bıçakla çizikler atılır.(fotoğraftaki gibi)
İç harç koyulup kesilen yer üst kısımda kalacak  şekilde sarılır.Ay şekli verilir.
Yumurta sarısı sürülür .180 derecede pişirilir.AFİYET OLSUN.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder