KESME KURABİYE





Malzemeler
150 gr tereyağ ( yarı yarıya margarinle karıştırdım)
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım su bardağı ince çekilmiş fındık içi
3 tane kuru incir
6 tane kuru kayısı
1 tane limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı tarçın
Yarım paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un (un çeşitleri bardak ölçüleri farklılık gösterebilir )
Yapılışı
Kuru kayısı ve kuru incir 5 dk suda bekletilip küçük küçük doğranır.
Tereyağ ,sıvı yağ, 1 yumurta iyice karıştırılır.
Nişasta,pudra şekeri, tarçın ve limon kabuğu rendesi eklenip tekrar karıştırılır.
Kontrollü şekilde un ilave edilip hamur yoğurulur.
Doğranmış kuru incir, kuru kayısı ve çekilmiş fındık en son hamura eklenip, meyveler ezilmeyecek şekilde hamurla birleştirilir.
Yoğurulan hamur 2 eşit parçaya bölünür.
Rulo yapılarak 30 dk dondurucuda bekletilir.(bekletilmeyen hamur kesme işleminde dağılma yapacaktır.)
Dondurucuda hafif donan hamur dilim dilim kesilip,yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
160 derce de ısıltılmış fırında pişirilir.AFİYET OLSUN..








Butarifimhttp://www.yemekustalari.net/kesme-kurabiye.htmlyayınlanmıştır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder