YOĞURTLU KABAK SALATASI


 Kabağı hiç bu şekilde denediniz mi ? Hem besleyici, hem

lezzetli pratik nefis bir tarif..Kabağın en sevilen halinden biri...İftar 

sofralarınıza çok yakışacak mutlaka denemenizi tavsiye ederim..




Malzemeler

500 gr kabak

1 kase ceviz içi

Yarım demet dereotu


1 kase süzme yoğurt


1 diş sarımsak

Tuz


Yapılışı

Öncelikle kabak yıkanıp jülyen şeklinde doğranır.( dilerseniz rendeleye bilirsiniz)

Rendelenirse mutlaka suyu iyice sıkılmalıdır.

Tavaya çok az zeytin yağ eklenerek kabak suyunu çekene kadar pişirilir.

Pişen kabak soğuması için bir kenara bırakılır.

Sarımsak  yoğurt  ve tuz iyice karıştırılarak kabakların üzerine dökülür.

İnce kıyılmış dereotu ve cevizi ilave edilip iyice harmanlanır.

Üzerine zeytin yağ dökülerek servis yapılır.


1 yorum:

  1. Yazın bu tip aparatifleri seviyroum, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil