tavsiye ederim.Yayla çorbasının lezzetli olması için bir kaç püf noktası var. En önemlisi
yoğurdun kesilmemesidir.Bunun için yoğurdu mutlaka çorba suyuyla ısıtmanız ve meyaneyi iyice
çırpmanız gerekmektedir. Çorbanın tuzunu kaynadıktan sonra atmalı ve sürekli tek yöne doğru
karıştırmalısınız.Bunları yapıp birde üzerine bol nane yakarsanız, nefis bir çorba yapmanız
kaçınılmaz olacaktır. Arzu ederseniz içine haşlanmış nohut ekleyebilirsiniz.
Malzemeler
1,5 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 yumurtanın sarısı
1 kahve fincanı pirinç
Kuru nane
Pul biber (isteğe bağlı)
Yarım limon suyu
5 su bardağı su
Zeytin yağ
Tereyağ
Tuz
Yapılışı
Pirinç yıkanıp 2 su bardağı su ile haşlanır.
3 su bardağı soğuk su ilave edilip ılıması sağlanır.
Bir kasede yoğurt, yumurta sarısı,yarım limon suyu ve un çırpılır.
Çorbanın suyundan 1 kepçe su alınıp, çorbanın meyanesine eklenip karıştırılır.
Meyane yavaş yavaş tencereye eklenerek aynı yönde karıştırılır.
Kaynadıktan sonra çorbanın tuzu eklenir.
Sosu İçin
Tavaya zeytin yağ ve tereyağ eklenip kızdırılır.(ocak kapatılır)
Kızdırılan yağa nane eklenir.(bol nane kullanmanızı öneririm)
Pişen çorbanın üzerine sosun yarısı dökülür.
Servis yapılırken çorba ayrılan sos ve pul biber ile servis yapılır.AFİYET OLSUN
Yaz kış bıkmadan tükettiğimiz tek çorba bu sanırım :)
YanıtlaSilEvet kesinlikle en sevilen çorbalardan biri
SilEn sevilen çorbadır herhalde,elinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkürler..
SilBenim çocuklarımda bayılır yayla çorbasına,hatta oğlum layla çorbası der :)
YanıtlaSilNe güzel çocuklarınızın sevmesi nane olayını pek çocuklar sevmez oysaki..
Sileskiden çok severdim ama şimdi çok iyi yapan bulamadığım için içmiyorum pek..
YanıtlaSilKesinlikle yayla çorbasının tutturmak zordur
Sil