YAYLA ÇORBASI


Herkesin severek tükettiği yayla çorbasını tam kararında yapmak istiyorsanız bu tarifi denemenizi

tavsiye ederim.Yayla çorbasının lezzetli olması için bir kaç püf noktası var. En önemlisi

yoğurdun kesilmemesidir.Bunun için yoğurdu mutlaka  çorba suyuyla ısıtmanız ve meyaneyi iyice

çırpmanız gerekmektedir. Çorbanın tuzunu kaynadıktan sonra atmalı ve sürekli tek yöne doğru

karıştırmalısınız.Bunları yapıp birde üzerine bol nane yakarsanız, nefis bir çorba yapmanız

kaçınılmaz olacaktır. Arzu ederseniz içine haşlanmış nohut ekleyebilirsiniz.



Malzemeler

1,5 su bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı un (tepeleme)

1 yumurtanın sarısı

1 kahve fincanı pirinç

 Kuru nane

Pul biber (isteğe bağlı)

Yarım limon suyu

5 su bardağı su

Zeytin yağ

Tereyağ

Tuz




Yapılışı
Pirinç yıkanıp 2  su bardağı su ile haşlanır.
3 su bardağı soğuk su ilave edilip ılıması sağlanır.
Bir kasede yoğurt, yumurta sarısı,yarım limon suyu ve  un çırpılır.
Çorbanın suyundan 1 kepçe su alınıp,  çorbanın meyanesine eklenip karıştırılır.
Meyane yavaş yavaş tencereye eklenerek aynı yönde karıştırılır.
Kaynadıktan sonra çorbanın tuzu eklenir.
Sosu İçin
Tavaya zeytin yağ ve tereyağ eklenip kızdırılır.(ocak kapatılır)
Kızdırılan yağa  nane eklenir.(bol nane kullanmanızı öneririm)
Pişen çorbanın  üzerine sosun yarısı dökülür.
Servis yapılırken çorba ayrılan sos ve pul biber ile servis yapılır.AFİYET OLSUN

8 yorum:

  1. Yaz kış bıkmadan tükettiğimiz tek çorba bu sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle en sevilen çorbalardan biri

      Sil
  2. En sevilen çorbadır herhalde,elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Benim çocuklarımda bayılır yayla çorbasına,hatta oğlum layla çorbası der :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel çocuklarınızın sevmesi nane olayını pek çocuklar sevmez oysaki..

      Sil
  4. eskiden çok severdim ama şimdi çok iyi yapan bulamadığım için içmiyorum pek..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle yayla çorbasının tutturmak zordur

      Sil