TAVUKLU KABAK SANDALI




Nefis bir fırın yemeği,,,Kabağı sevmeyenlerin bile bayıldığı, 

bu tarifi mutlaka yapmanızı tavsiye ederim. Hem görsel 

olarak hem lezzet olarak  masada tüm övgüleri 

toplayacaksınız.



Malzemeler

1 kg kabak

İç Malzemesi İçin

500 gr tavuk göğsü

1 tane orta boy kuru soğan

1 diş sarımsak

Karabiber

Fesleğen (kuru)

Tuz

Zeytinyağ

Beşamel Sos İçin

2 su bardağı süt

1 yemek kaşığı un

Tuz

Tereyağ

Üzeri İçin

Rendelenmiş Kaşar Peyniri




Yapılışı

Kabak yıkanıp traşlanır.

İkiye  uzunlamasına kesilir,fırın kabında düz durması için alt kısmından hafifçe kesilir.

Kaynayan suda 10 dk kadar haşlanır.

Haşlanan kabağın içi sandal şeklinde  tatlı kaşığı yardımıyla oyulur.

Tavuk etleri küp doğranır.

Tavaya zeytinyağ eklenerek soğan ve sarımsak sotelenir.

Tavuk eti ilave edilerek suyu çekene kadar kavrulur.

Baharatları ve tuzu ilave edilip ocaktan alınır.

Beşamel sos için, sos tenceresinde  tereyağ ile 1 yemek kaşığı un kavrulur.

Süt yavaş yavaş ilave edilerek karıştırılır.

Kıvamı oluşmaya başlayınca tuzu ilave edilip ocaktan alınır.

Beşamel sosun yarısı hazırlanan tavuk harcı ile harmanlanır.

Kabakların içine tavuk sote doldurulup fırın kabına dizilir.

Üzerine kalan beşamel sos dökülerek 180 derecede üstü kızrana kadar pişirilir.

Fırından çıkarmadan önce üzerine kaşar rendesi  ilave edilip (5 dk kadar) tekrar fırınlanır.AFİYET OLSUN...






6 yorum:

  1. Çok güzel olmuş bu normalde kabak sandalı kıymalı yapıyorlar hiç sevmiyorum :(

    YanıtlaSil
  2. kabak konusunda bizimkilerde biraz tutucu... Denesem mi ki?

    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil