Nefis bir fırın yemeği,,,Kabağı sevmeyenlerin bile bayıldığı,
bu tarifi mutlaka yapmanızı tavsiye ederim. Hem görsel
olarak hem lezzet olarak masada tüm övgüleri
toplayacaksınız.
Malzemeler
1 kg kabak
İç Malzemesi İçin
500 gr tavuk göğsü
1 tane orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
Karabiber
Fesleğen (kuru)
Tuz
Zeytinyağ
Beşamel Sos İçin
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
Tuz
Tereyağ
Üzeri İçin
Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Yapılışı
Kabak yıkanıp traşlanır.
İkiye uzunlamasına kesilir,fırın kabında düz durması için alt kısmından hafifçe kesilir.
Kaynayan suda 10 dk kadar haşlanır.
Haşlanan kabağın içi sandal şeklinde tatlı kaşığı yardımıyla oyulur.
Tavuk etleri küp doğranır.
Tavaya zeytinyağ eklenerek soğan ve sarımsak sotelenir.
Tavuk eti ilave edilerek suyu çekene kadar kavrulur.
Baharatları ve tuzu ilave edilip ocaktan alınır.
Beşamel sos için, sos tenceresinde tereyağ ile 1 yemek kaşığı un kavrulur.
Süt yavaş yavaş ilave edilerek karıştırılır.
Kıvamı oluşmaya başlayınca tuzu ilave edilip ocaktan alınır.
Beşamel sosun yarısı hazırlanan tavuk harcı ile harmanlanır.
Kabakların içine tavuk sote doldurulup fırın kabına dizilir.
Üzerine kalan beşamel sos dökülerek 180 derecede üstü kızrana kadar pişirilir.
Fırından çıkarmadan önce üzerine kaşar rendesi ilave edilip (5 dk kadar) tekrar fırınlanır.AFİYET OLSUN...
elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler..
SilÇok güzel olmuş bu normalde kabak sandalı kıymalı yapıyorlar hiç sevmiyorum :(
YanıtlaSilTavuklu çok lezzetli denemelisiniz
Silkabak konusunda bizimkilerde biraz tutucu... Denesem mi ki?
YanıtlaSilEllerine sağlık
Kesinlikle denemelisiniz teşekkürler..
Sil