ŞEKERPARE


Şerbetli tatlılar arasında en sevilenlerin arasında olan şekerpare..Yapımı pratik,evdeki malzemelerle hazırlanabilen nefis lezzet..Ben üzerine yumurta sarısı sürmedim. Arzu ederseniz daha güzel görünmesi ve yumurta kokmaması için yumurtayı suyla karıştırarak üzeri için  kullanabilirsiniz.

Malzemeler
150 gr tereyağ
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı irmik
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Çay kaşığı ucuyla tuz
Şerbeti İçin
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
limon suyu
Yapılışı
İlk önce tatlının şerbeti kaynatılıp ılıması için  bekletilir.
Hamur için yumurta,pudra şekeri, tereyağ ve sıvı yağ yoğurma kabına alınıp iyice çırpılır.
Kalan diğer malzemeler eklenerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, şekillendirilip yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
Ortasına hafifçe bastırılarak fındık içi yerleştirilir. 
170 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
Pişen şekerparenin şerbetini dökerken şurup ve şekerparenin ılık olmasına dikkat edin.( sıcak olursa tatlınız hamur olur.)
Şerbetini çeken tatlıyı,istediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..



2 yorum:

  1. Ben çok severim şekerpareyi... Canım çekti, eve gidince yapsam iftara yetişir mi ki?

    YanıtlaSil