PEYNİRLİ HAYDARİ NASIL YAPILIR ?



Sofralarımızın en sevilen mezesidir haydari..Haydarinin bir kaç çeşidi var damak tadınıza 

göre arzu ettiğiniz şekilde içeriğini değiştirebilirsiniz. Peynirsiz yapabilir, baharatlarını ister 

taze ister kuru olarak kullanabilirsiniz.

Malzemeler

2 su bardağı süzme yoğurt
Kibrit kutusu büyüklüğünde  beyaz peynir
2 diş sarımsak 

1 tutam dereotu
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz

Yapılışı
Öncelikle beyaz peynir bir çatal yardımıyla ezilir.
Üzerine 2 su bardağı süzme yoğurt eklenir.
Sarımsak, tuz  ince kıyılmış dereotu ve 1 tatlı kaşığı kuru nane ilave edilip  karıştırılır.
Hazır olan haydari tabağa alınıp zeytin yağ ve pul biber ile servis yapılır.AFİYET OLSUN..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder