Annelerimizin fincanda yada elinde sardığı kadayıfı birde muffin
kalıbında denemelisiniz.
Malzemeler
12 tane muffin Kabı İçin
250 gr kadayıf
Yarım çay bardağı tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı ceviz içi
Şerbeti İçin
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
Limon suyu
Yapılışı
Öncelikle şerbeti hazırlanıp soğumaya bırakılır.
Kadayıf derin bir kasede tel tel ayrılacak şekilde hazırlanır.
Tereyağ eritilir, sıvıyağ ile birlikte kadayıfın üzerine dökülür.
Kadayıfın her tarafı iyice yağlanır.
Muffin kabının yarısına gelecek kadar kadayıf yerleştirilir.
Üzerine uygun bir çay bardağı ile bastırılıp dövülmüş ceviz içi eklenir.
Tekrar bastırılıp üzeri kadayıf ile kapatılır.(tekrar çay bardağı ile bastırılır)
160 dereceli ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Fırından çıkan tatlının üzerine soğuk şerbeti dökülür.AFİYET OLSUN..
Ahhh kadayıf sevilmez mi ki 😊 ellerinize sağlık sunum harika :)
YanıtlaSilTeşekkürler..
Silçok pratik hakikaten...
YanıtlaSil