MANTAR DOLMASI


Ana yemeklerin ve et yemeklerinizin yanında,tamamlayıcı garnütür olarak hazırlayabileceğiniz tadanlardan tam not alan pratik nefis bir tarif..



Malzemeler

500 gr mantar

Yarım su bardağı çekilmiş ekmek içi

1 tane yumurta

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Maydanoz

Fesleğen (isteğe bağlı)

Karabiber

Kimyon

Tereyağ

Tuz




Yapılışı

Mantar yıkanıp kurulanır.

Fırın kabına dizilip ortasına 1 çay kaşığı tereyağ eklenip tuzu ilave edilir.

180 derecede 10 dk fırınlanır.

İç harcı için bayat ekmek içi, peynir, 1 tane yumurta ince kıyılmış maydanoz ve baharatları ilave

edilip karıştırılır.

 Fırınlanan mantarların içi doldurulur.

Üzeri kızarana kadar (15 dk) daha fırınlanıp sıcak olarak servis yapılır.AFİYET OLSUN ..






6 yorum: