MANTAR DOLMASI
Gönderen
Sofradabuluşalım
Ana yemeklerin ve et yemeklerinizin yanında,tamamlayıcı garnütür olarak hazırlayabileceğiniz tadanlardan tam not alan pratik nefis bir tarif..
Malzemeler
500 gr mantar
Yarım su bardağı çekilmiş ekmek içi
1 tane yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Maydanoz
Fesleğen (isteğe bağlı)
Karabiber
Kimyon
Tereyağ
Tuz
Yapılışı
Mantar yıkanıp kurulanır.
Fırın kabına dizilip ortasına 1 çay kaşığı tereyağ eklenip tuzu ilave edilir.
180 derecede 10 dk fırınlanır.
İç harcı için bayat ekmek içi, peynir, 1 tane yumurta ince kıyılmış maydanoz ve baharatları ilave
edilip karıştırılır.
Fırınlanan mantarların içi doldurulur.
Üzeri kızarana kadar (15 dk) daha fırınlanıp sıcak olarak servis yapılır.AFİYET OLSUN ..
Enfes görünüyor,tam öğle saati denk geldim bende :) Elinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler..
SilTeşekkürler..
SilOldukça leziz bir sunumu var. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler..
SilTeşekkürler..
Sil