İSLİM KEBABI (KÖFTELİ)




 Herkes tarafından bilinen ve  sevilen islim kebabı,, diğer ismiyle 

kürdan kebabı hem görüntü güzelliği, hem nefis lezzeti ile 

sevdiklerinize ikram edebileceğiniz bir tarif..





Malzemeler

4 tane uzun patlıcan [uzun boylu]

Köfte Harcı İçin

400 gr kıyma

2 dilim çekilmiş bayat ekmek

1 tane kuru soğan

1 tane yumurta

1 diş sarımsak

Karabiber

Kimyon

Tuz

Sosu İçin

3 tane domates

Zeytin yağ

Karabiber

Tuz

Üzeri İçin

Domates

Biber

Kürdan



Yapılışı

Öncelikle patlıcanlar uzun uzun dilimler halinde kesilir.( 15 dk kadar tuzlu suda bekletilir)

Yıkanıp iyice kurulanır.

Kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartılır.( kağıt havlu yardımıyla fazla yağı alınır)

Köfte harcı malzemeleri yoğrulur. (patlıcan boyutuna göre) köfteler hazırlanır.

Hazırlanan köfteler hafifçe kızartılır.

Köfteler piştikten sonra 1 dilim patlıcan alınır, tam ortasına köfte koyulur.

Patlıcanın  iki tarafı köftenin üst kısmında birleştirilir, domates ve biber yerleştirilip kürdan

yardımıyla tutturulur.

(Arzu ederseniz iki dilim patlıcanı artı şeklinde hazırlayıp, ortasına köfte koyup sarabilirsiniz)

Bütün malzeme bu şekilde hazırlanıp fırın kabına dizilir.

Domates sosu için domates rendelenip sos tavasında zeytin yağ karabiber ve tuz ile hafifçe pişirilir.

Hazırlanan yemeğin üzerine sos gezdirilip 180 derecede 25 dk fırınlanır..AFİYET OLSUN..




8 yorum:

  1. patlıcanlı yemeklere bayılırım elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Patlıcanın her haline bayılıyorum. ellerine sağlık. Fotoğraflar o kadar canlı ki, muhteşem...

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık,nefis olmuş.Sunum da şahane :)

    YanıtlaSil
  4. Ama nasıl şık bir sunum tadıda nefistir kesin ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil