İSLİM KEBABI (KÖFTELİ)
Gönderen
Sofradabuluşalım
Herkes tarafından bilinen ve sevilen islim kebabı,, diğer ismiyle
kürdan kebabı hem görüntü güzelliği, hem nefis lezzeti ile
sevdiklerinize ikram edebileceğiniz bir tarif..
Malzemeler
4 tane uzun patlıcan [uzun boylu]
Köfte Harcı İçin
400 gr kıyma
2 dilim çekilmiş bayat ekmek
1 tane kuru soğan
1 tane yumurta
1 diş sarımsak
Karabiber
Kimyon
Tuz
Sosu İçin
3 tane domates
Zeytin yağ
Karabiber
Tuz
Üzeri İçin
Domates
Biber
Kürdan
Yapılışı
Öncelikle patlıcanlar uzun uzun dilimler halinde kesilir.( 15 dk kadar tuzlu suda bekletilir)
Yıkanıp iyice kurulanır.
Kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartılır.( kağıt havlu yardımıyla fazla yağı alınır)
Köfte harcı malzemeleri yoğrulur. (patlıcan boyutuna göre) köfteler hazırlanır.
Hazırlanan köfteler hafifçe kızartılır.
Köfteler piştikten sonra 1 dilim patlıcan alınır, tam ortasına köfte koyulur.
Patlıcanın iki tarafı köftenin üst kısmında birleştirilir, domates ve biber yerleştirilip kürdan
yardımıyla tutturulur.
(Arzu ederseniz iki dilim patlıcanı artı şeklinde hazırlayıp, ortasına köfte koyup sarabilirsiniz)
Bütün malzeme bu şekilde hazırlanıp fırın kabına dizilir.
Domates sosu için domates rendelenip sos tavasında zeytin yağ karabiber ve tuz ile hafifçe pişirilir.
Hazırlanan yemeğin üzerine sos gezdirilip 180 derecede 25 dk fırınlanır..AFİYET OLSUN..
patlıcanlı yemeklere bayılırım elinize sağlık..
YanıtlaSilTeşekkürler..
SilPatlıcanın her haline bayılıyorum. ellerine sağlık. Fotoğraflar o kadar canlı ki, muhteşem...
YanıtlaSilElinize sağlık,nefis olmuş.Sunum da şahane :)
YanıtlaSilTeşekkürler..
SilAma nasıl şık bir sunum tadıda nefistir kesin ellerinize sağlık:))
YanıtlaSilÇok Teşekkürler..
SilÇok severim.Elinize sağlık..
YanıtlaSil