Tavuk marinesi için bir çok sos tarifi ve pişirme yöntemi
var.Bunlardan biride ballı tavuk, uğraştırmadan az malzeme ile
yapabileceğiniz denemeye değer nefis bir lezzet.
Malzemeler
1 kg tavuk incik
1 yemek kaşığı bal
1 tane limon
1\2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Limon suyu (yarım)
Tuz
Zeytinyağ
Yapılışı
Sos için yarım limon, 1 yemek kaşığı bal, karabiber ,kekik, zeytin yağ ve tuz karıştırılır.
Geniş bir kasede tavuk etleri sos ile marine edilip üzeri kapalı şekilde 1 saat dinlendirilir.
Dinlenen tavuk tavaya yerleştirilir.
Üzerine dilimlenmiş limon, yarım çay bardağı su eklenip orta ateşte tavanın ağzı kapalı şekilde
(suyunu salıp çekene kadar) kızartılır..AFİYET OLSUN..
bal nasıl olur bilemedim ama elinize sağlık..
YanıtlaSilBence bir kere şans verip denemelisiniz
SilBallı hiç denemedim... Eminim çok lezzetli olmuştur. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkürler..
Sil