BALLI LİMONLU TAVUK


Tavuk marinesi için bir çok sos tarifi ve pişirme yöntemi 

var.Bunlardan biride ballı tavuk, uğraştırmadan az malzeme ile 

yapabileceğiniz denemeye değer nefis bir lezzet.


Malzemeler

1 kg tavuk incik

1 yemek kaşığı bal

1 tane limon

1\2 çay  kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kekik

Limon suyu (yarım)

Tuz

Zeytinyağ

Yapılışı

Sos için yarım limon, 1 yemek kaşığı bal, karabiber ,kekik, zeytin yağ ve tuz karıştırılır.

Geniş bir kasede tavuk etleri sos ile marine edilip üzeri kapalı şekilde 1 saat dinlendirilir.

Dinlenen tavuk tavaya yerleştirilir.

Üzerine dilimlenmiş limon, yarım çay bardağı su eklenip orta ateşte tavanın ağzı kapalı şekilde

(suyunu salıp çekene kadar) kızartılır..AFİYET OLSUN..






4 yorum:

  1. bal nasıl olur bilemedim ama elinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence bir kere şans verip denemelisiniz

      Sil
  2. Ballı hiç denemedim... Eminim çok lezzetli olmuştur. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil