ACILI EZME NASIL YAPILIR ?


Acılı ezmeyi sevmeyen yoktur..Domatesin en lezzetli olduğu 

şu günlerde denemenizi tavsiye ederim.İçeriğini damak 

tadınıza göre şekillendirebilirsiniz.

Malzemeler

1 tane orta boy kuru soğan

3 tane domates

2 tane yeşil biber

2 tane kırmızı biber

2 diş sarımsak 

Maydanoz

Taze Nane

1 yemek kaşığı biber salçası 

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı sumak

1 tatlı kaşığı nar ekşisi

Yarım çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

3 yemek kaşığı zeytinyağ

Tuz



Yapılışı

Soğan ve sarımsak temizlenip rondodan geçirilir.(suyu sıkılır)

Domatesin kabukları soyulur,çekirdekleri alınıp, robottan geçirilir.(fazla sulu olmaması için çekirdeklerini 

almanızı tavsiye ederim)

Üzerine temizlenmiş biber, bir tutam taze nane, 1 yemek kaşığı biber salçası, domates 

salçası,baharatları,ekşisi ve yağı ilave edilip tekrar rondodan geçirilir.

En son ince kıyılmış maydanoz eklenerek  karıştırılır.

Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapılır.AFİYET OLSUN..


4 yorum:

  1. çok severim bunu kahvaltılık hazırlayıp koyayım dolaba bir ara..

    YanıtlaSil
  2. Bunu garnitür olarak bile tüketen bir aileyiz :) Kışlık olarak da hazırlıyoruz.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil