Her öğünde tüketebileceğiniz, özellikle kahvaltı için
fırın kullanmadan, çay demini alana kadar çok kısa sürede
hazırlayabileceğiniz çıtır çıtır bir börek tarifi...
Malzemeler
2 tane yufka
Sosu İçin
Yarım çay bardağı süt
3 yemek kaşığı sıvıyağ
İç Malzemesi İçin
Peynir
Maydanoz
Üzeri İçin
Tereyağ
Yapılışı
Yufka düz bir zemine serilip 4 eşit parçaya bölünür.
İç malzemesi ve sosu hazırlanır.
Kesilen yufkanın içine önce sosu daha sonra iç harcı koyularak rulo şeklinde sarılıp, gül
şeklinde dolanır. Kolaj size yardımcı olacaktır.
Hazırlanan yufkalar teflon tavaya dizilip üzerine kalan sos gezdirilir.
Her parçanın üzerine yarım çay kaşığı kadar tereyağ eklenip orta ateşte, düz bir kapak
yardımı ile çevrilerek pişirilir.AFİYET OLSUN..
Ellerinize sağlık enfes gözüküyorlar şuan tam çay içiyordum beraber çok güzel giderler :))
YanıtlaSilTavada gül böreği çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTava da pişen böreklere bayılırım. Ama hiç tavada gül böreği yapmamıştım. muhteşem bir fikir. ellerinize sağlık...
YanıtlaSil