TAVADA GÜL BÖREĞİ



Her öğünde tüketebileceğiniz, özellikle kahvaltı için 

fırın kullanmadan, çay demini alana kadar çok kısa sürede 

hazırlayabileceğiniz çıtır çıtır bir börek tarifi...  


Malzemeler

2 tane yufka

Sosu İçin 

Yarım çay bardağı süt

3 yemek kaşığı sıvıyağ

İç Malzemesi İçin

Peynir

Maydanoz

Üzeri İçin 

Tereyağ

Yapılışı

Yufka düz bir zemine serilip 4 eşit parçaya bölünür.

İç malzemesi ve sosu hazırlanır.

Kesilen yufkanın içine önce sosu daha sonra iç harcı koyularak rulo şeklinde sarılıp, gül 

şeklinde dolanır. Kolaj size yardımcı olacaktır.

Hazırlanan yufkalar teflon  tavaya dizilip üzerine kalan sos gezdirilir.

Her parçanın üzerine yarım çay kaşığı kadar tereyağ eklenip orta ateşte, düz bir kapak 

yardımı ile çevrilerek pişirilir.AFİYET OLSUN..






3 yorum:

  1. Ellerinize sağlık enfes gözüküyorlar şuan tam çay içiyordum beraber çok güzel giderler :))

    YanıtlaSil
  2. Tavada gül böreği çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Tava da pişen böreklere bayılırım. Ama hiç tavada gül böreği yapmamıştım. muhteşem bir fikir. ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil