TARÇINLI KURABİYE (NAZAR KURABİYESİ)




Ne harika bir lezzettir  tarçınlı kurabiye, yıllar önce canım 

ablamdan almıştım bu tarifi. Evimde çok sık yaptığım, bu 

tarifin yerini başka tarçınlı kurabiye  tarifleri alamamıştır.Yani 

kısacası vazgeçemediğim lezzetlerden biri..Çayın ve 

kahvenin yanına çok yakıştığını da belirtmek isterim.

Malzemeler
Hamur malzemeleri
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta (mısır)
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket margarin
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 1,5 su bardağı kadar kullandım bardak ölçüleri farklılık gösterebilir)
Üzeri için
1 tatlı kaşığı toz tarçın
Yarım su bardağı toz şeker



Yapılışı
Bütün hamur malzemelerinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur.(unu kontrollü şekilde azar azar eklemelisiniz)
Yoğurulan hamurdan küçük küçük bezeler koparılarak yuvarlanır.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
160 derecede üstü kızarmadan pişirilir.(çabuk pişen bir kurabiyeye sık sık kontrol edilmeli)
Bir kapta tarçın ve toz şeker karıştırılır.
Fırından çıkan kurabiyeler soğumadan tarçın ve şekere bulanır.
Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN…




7 yorum:

  1. Kahvenin yanında muhteşem olur bayıldım hemen deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık,bende ofisimin alt katında bir cafe de Işıl ablamız var o yapmış tadına bakmıştım harika gerçekten.

    YanıtlaSil
  3. bayılırım tarçına ve kurabiyesine :-))

    YanıtlaSil
  4. Kokusu burnuma geldi :) Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil