LİMONLU KEK



Mis kokulu, dışı kıtır kıtır, içi yumuşacık çok

kısa sürede hazırlayabileceğiniz garanti bir kek tarifi. Diğer 

kek tariflerine göre hafif ve yumuşak bir dokusu olan limonlu 

keki denemelisiniz.. 







Malzemeler

3 tane yumurta

50 gr tereyağ

1 çay bardağı sıvıyağ

1 su bardağı süt

1 limon kabuğunun rendesi ve suyu

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2,5 su bardağı un

Yapılışı

Çırpma kabına yumurta, toz şeker ve tereyağ eklenip krema kıvamına,

gelinceye kadar çırpılır.

1 tane limonun kabuğu ve suyu ilave edilir.

Sıvıyağ ve vanilya ilave edilip çırpmaya devam edilir..

En son elenmiş un, kabartma tozu eklenip tahta bir kaşıkla karıştırılıp yağlanmış fırın

kabına dökülür.

160 dereceli ısıtılmış fırında kürdan testinden geçene kadar pişirilir.

Üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.

AFİYET OLSUN.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder