KUSKUS PİLAVI


Farklı kavurma süresiyle iki renk olan pilav, hem görsel olarak, hem lezzet açısından çocuklar

tarafından çok seviliyor.Kuskus pilavını yapması kolay ancak, iyi bir pilav olması için su miktarını

ayarlamak çok önemli.Suyu çok olursa lapa, az olursa kıtır kıtır kalıyor pişmiyor.Kuskusun

markasına göre pişme süresi ve su miktarı değişiyor. Olur da pilavınız sert oldu pişmedi,  tane tane

olması için, piştikten sonra eklenen yarım su bardağı su ölçüsünü bire çıkarabilir iyice

dinlendirip  servis yapabilirsiniz..



Malzemeler

2 su bardağı kuskus

Sıvı yağ

Tereyağ

Karabiber

Tuz

2 ,5 su bardağı sıcak su yada tavuk suyu

(arzu eden tavuk bulyon kullanabilir)

Yarım su bardağı soğuk su


Yapılışı

Pilav tenceresine sıvı yağ ve tereyağ eklenip  kızdırılır.

Kuskusun  yarısı  (1 su bardağı ) rengi dönene kadar kavrulur. (Pilavın iki renk olması için)

Kavrulan kuskusa kalan kuskus eklenerek suyu ilave edilir.

Tuz ve karabiberi atılıp,orta ateşte ağzı kapalı şekilde, suyu çekene kadar pişirilir.

Suyunu çeken pilava tane tane olması için, yarım su bardağı soğuk su ilave edilip karıştırılır,

dinlenmeye bırakılır.AFİYET OLSUN..

Not.Şehriyenin markasına göre su ölçüsü değişebilir .

3 yorum: