Sezonu biterken pazarda görüp aldığım pancarları, kaşık turşusu
yapmak istedim.Pancar turşusunun yapılışı çok basit,renginin
güzelliğiyle de sofralara renk katan şahane bir lezzet.Bu sefer
kaşık turşusu yaptığım için pancarları kabuğu ile haşlamadım.
Normal turşu yaparken daha canlı bir renk için pancarları
iyice yıkayıp kabuğuyla haşlamanızı daha sonra dilimlemenizi
öneririm.
Malzemeler
1 kg pancar
Yarım su bardağı sirke(üzüm)
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Maydanoz
Yapılışı
Pancarlar yıkanıp kabuğu soyulur.
Küp küp kesilerek tencereye alınır, üzerini geçecek kadar su ve 1
tatlı kaşığı toz şeker,ilave edilip orta ateşte yumuşayana kadar
pişirilir.
Sos kabında 3 diş sarımsak ezilip,üzerine tuz,sirke ve zeytin yağ
ilave edilip karıştırılır.
Haşlanan pancarların üzerine sosu ilave edilip karıştırılır.
Kavanozlara doldurulup buzdolabında saklanır.
2 saat kadar dinlendikten sonra sonra tüketmeye
başlayabilirsiniz.AFİYET OLSUN..
pancarın tadını hiç sevemedim ben :-((
YanıtlaSilPancar turşusu o kadar çok severim suyunu bile içerim :)) ellerinize sağlık enfes gözüküyor :)
YanıtlaSilTeşekkürler
SilMuhteşem bir görüntü.. Hemen yapmak istedi canım.::) Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkürler
Sil