KIRMIZI PANCAR TURŞUSU





Sezonu biterken pazarda görüp aldığım pancarları, kaşık turşusu 

yapmak istedim.Pancar turşusunun yapılışı çok basit,renginin 

güzelliğiyle de  sofralara renk katan şahane bir lezzet.Bu sefer 

kaşık turşusu yaptığım için pancarları kabuğu ile haşlamadım. 

Normal turşu yaparken daha canlı bir renk için pancarları 

iyice yıkayıp kabuğuyla haşlamanızı daha sonra dilimlemenizi 

öneririm.



Malzemeler

1 kg pancar

Yarım su bardağı sirke(üzüm)

3 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı toz şeker

Tuz

Maydanoz

Yapılışı

Pancarlar yıkanıp  kabuğu soyulur.

Küp küp kesilerek tencereye alınır, üzerini geçecek kadar su ve 1 

tatlı kaşığı toz şeker,ilave edilip orta ateşte yumuşayana kadar 

pişirilir.

Sos kabında 3 diş sarımsak ezilip,üzerine tuz,sirke ve zeytin yağ 

ilave edilip karıştırılır.

Haşlanan pancarların üzerine sosu ilave edilip karıştırılır.

Kavanozlara doldurulup buzdolabında saklanır.

2 saat kadar dinlendikten sonra sonra tüketmeye 

başlayabilirsiniz.AFİYET OLSUN..












5 yorum:

  1. pancarın tadını hiç sevemedim ben :-((

    YanıtlaSil
  2. Pancar turşusu o kadar çok severim suyunu bile içerim :)) ellerinize sağlık enfes gözüküyor :)

    YanıtlaSil
  3. Muhteşem bir görüntü.. Hemen yapmak istedi canım.::) Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil