KARAMELLİ MUHALLEBİ


Karamel muhallebiye, hem görsellik hemde lezzet açısından çok yakışıyor.Canınız tatlı çektiğinde

çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz  bir tarif..








Malzemeler


1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)

2 yemek kaşığı un
1 kutu süt kreması
10 yemek kaşığı toz şeker
1 tane yumurta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
Karamel için
1 su bardağı toz şeker

Yarım paket krema

1 çay bardağı su
Yapılışı
İlk önce karameli yapmak için sos tenceresine  1 bardak şeker koyulup, ocağa bırakır.(kısık ateşte)
Şeker karamelize olana kadar karıştırmadan ocakta tutulur.
Yarım paket krema,yarım çay bardağı su  ilave edilip, karamel açılana kadar karıştırılır.
Muhallebi için önce tencerede yumurtanın sarısı iyice çırpılır.
Daha sonra diğer malzemeler tek tek eklenerek pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpılır.
Kısık ateşte muhallebi sürekli karıştırılarak pişirilir.
Pişen muhallebiye en son vanilya ve kalan yarım paket süt kreması ilave edilerek  karıştırılır.
Kuplara önce muhallebi, sonra karamel sos dökülerek soğumaya bırakılır.
AFİYET OLSUN..




3 yorum:

  1. ya bayıldım buna ilk defa sevebileceğim bir muhallebi tarifi görüyorum hemen deneyeceğim eline sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Karamelli her şeye bayılırım.Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil