KARADUTLU MUHALLEBİ



Baharın en güzel meyvelerinden biri karadut, etkili 

antioksidanlar içerdiği için bol bol tüketmenizi öneririm.

Karadut özellikle cilt için çok faydalı,tatlı tarifinin yanı sıra 

cilt için uyguladığım bir maske tarifi paylaşmak istiyorum 

sizlerle..Karadutu aldınız ama tüketemediniz yada ekşi çıktı, 

ziyan etmeyin bir kaşık balla, bir avuç karadutu ezip 

yüzünüze ve boyun bölgenize masaj yaparak uygulayın, 15 

dakika kadar bekletin, cildinizin ihtiyacı olan besinleri 

karşılamasına yardımcı olacak,cildinizin nemlenmesini

sağlayacaktır.Muhallebiye gelince çok hafif ve lezzetli oluyor 

arzu ederseniz ara kat olarak rondodan geçirilmiş bisküvi 

kullanabilir.




Malzemeler

1 lt süt

2 yemek kaşığı hindistan cevizi

1 kutu süt kreması 200 ml

2 yemek kaşığı nişasta

2 yemek kaşığı un

1,5 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

Karadut Peltesi İçin

250 gr karadut

2 yemek kaşığı nişasta

3 yemek kaşığı toz şeker

1 su bardağı su




Yapılışı

Tencereye muhallebi için süt,süt kreması, toz şeker, nişasta, hindistan cevizi, un ve vanilya eklenip

iyice çırpılır.

Orta ateşte sürekli karıştırılarak  kıvam alıp kaynayana kadar pişirilir.

Muhallebi kuplara paylaştırılarak soğumaya bırakılır.

Sosu için karadut yıkanıp süzdürülür.

Rondodan geçirilip püre haline getirilir.

Sos tenceresine 1 su bardağı su, 2 yemek kaşığı nişasta, toz şeker, ve püre haline getirilen karadut

eklenip orta ateşte pişirilir. (şeker oranınını ayarlayabilirsiniz )

Pişirilen Sos süzgeçten geçirilip çekirdeklerinden arındırılır.

Hazırlanan sos muhallebinin üzerine eşit oranda paylaştırılıp soğuk olarak servis yapılır.AFİYET OLSUN..




5 yorum: